+31 6 518 352 47

fietsen

Winterberg biedt uitstekende mogelijkheden om te wielrennen en mountainbiken. In het Sauerlandse laaggebergte is netwerk van uitgezette cross country routes, een bikepark en een trailpark. In het stadje Winterberg zelf zijn er diverse mogelijkheden voor het huren van fietsen.

Bikepark
Winterberg heeft naast Trailpark een compact bikepark. Het bestaat uit 11 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau (ook geschikt voor kinderen) tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn.

mountainbike-Bikepark-Winterberg

Wielrennen
Ook is Huis am Walde al een fijne uitvalsbasis voor verschillende wielrengroepen gebleken. Overdag hard trainen, ’s avonds lekker aan de bbq. Met name de aanbouw is een prettig verblijf voor fietsgroepen. In de voormalige skiverhuur onderin het pand kunnen de fietsen gestald worden en is er ruimte om onderhoud te plegen.

wielrennen-Winterberg-bos

Trailpark
Voor de MTB-liefhebbers is een bezoek aan Winterberg een must. Winterberg heeft een eigen trailpark: 20 trails met een totale lengte van 40 km maken van Winterberg het grootste vrij toegankelijke uitgezette trail netwerk in het Sauerland. Geniet van de uitdagende parcoursen allen of in een groep, als beginner of als gevorderde. Er zijn routes voor alle niveaus! Om precies te zijn 7, variërend van licht, gemiddeld tot zwaar. Genoeg pret voor iedere durfal!

Bikepark-Winterberg

gelegen aan de bosrand