+31 6 518 352 47

fietsen

Winterberg biedt uitstekende mogelijkheden om te wielrennen en mountainbiken. In het Sauerlandse laaggebergte is netwerk van uitgezette cross country routes, een bikepark en een trailpark. In het stadje Winterberg zelf zijn er diverse mogelijkheden voor het huren van fietsen.

Bikepark
Het bikepark in Winterberg bestaat uit 10 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau (ook geschikt voor kinderen) tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn.

mountainbike-Bikepark-Winterberg

Trailpark
Het trailpark is met een lengte van 20km aan trails het grootste vrij toegankelijke uitgezette trail netwerk in Sauerland. Geniet van de uitdagende parcoursen allen of in een groep, als beginner of als gevorderde. Er zijn routes voor alle niveaus! Om precies te zijn 7, variërend van licht, gemiddeld tot zwaar. Genoeg pret voor iedere durfal!

Bikepark-Winterberg

Wielrennen
Huis am Walde is al een fijne uitvalsbasis voor verschillende wielrengroepen gebleken. Overdag hard trainen, ’s avonds heerlijk bij de kachel. Er is altijd wel een excuus te vinden om de haard aan te maken. Onder in het pand bevindt zich de skikelder. Deze dient in de winter voor het bewaren van ski’s. De rest van het jaar is dit de ideale plaats voor het binnen zetten van de fietsen!

wielrennen-Winterberg-bos

gelegen aan de bosrand