+31 6 518 352 47

Wouw!

Geweldig weer hadden we afgelopen week. Ook in het Sauerland. Op weg naar Winterberg voor een poets- en maaibeurt heerlijk de ramen open gehad. Er wordt in heel Duitsland hard aan de wegen gewerkt. Bij afslag Meschede, net voor je de berg naar Winterberg op rijdt stond nog een dik kruis door de plaatsnaam Winterberg. Aangezien ik een vrouw ben, dacht ik: ‘Zal wel meevallen’ en besloot toch de Meschede route te nemen. In tegenstelling tot 2 weken terug, was het laatste deel van deze route echt dicht. Vol goede moed volgde ik de bordjes ‘Umleitung’. Tot ik na 15 minuten weer belandde op het punt waar de alternatieve route begonnen was. Jammer!

Er waren twee keuzes: helemaal terugrijden naar de 445, of een verbodsbord negeren voor het weggetje waarvan ik vermoedde ermee dichterbij Winterberg te komen. Er kwam een Duitse schone voorbij rijden in een Cabrio. De dame nam het verboden weggetje. Ik besloot erachteraan te gaan. Misschien zou mijn intuïtie mijn gebrek aan richtingsgevoel compenseren?

Ik reed vol vaart achter de dame aan, over idyllische boswegjes en paadjes, met rustieke boerderijen. Net na het nemen van een enorme bocht, belandden we tussen de weilanden in. Vlak langs het open raam vloog de meest grote roofvogel die ik ooit gezien heb. Majestueus. M’n camera lag naast me. Maar stoppen voor een foto was misschien niet handig. Ik moest mijn op-goed-geluk navigator voor me bijhouden…………..

Gelukkig hebben we google. Meestal definieer ik alle grote vogels als buizerd. Die ken ik he. Hebben we in Beneden Leeuwen ook. Volgens mij was het een Rode Wouw. Wouw vond ik het zeker. Verdwalen is dan ineens niet zo erg meer.

Niet lang daarna vermoedde ik weer op een bekend stuk weg te komen. Zegt in mijn geval niet zoveel, maar bleek zo te zijn. 10 kilometer voor Winterberg. Heb me voorgenomen het weggetje nog een keer op een legale manier op te zoeken. Verdwaal ik vast weer. Benieuwd wat we dan weer tegen komen. Want Sauerland wat ben je mooi!