+31 6 518 352 47

Wat we wèl weten……….

Tja, daar zitten we dan, in mini-Lockdown. Het Sauerland is de hele maand november gesloten voor Nederlandse en Duitse gasten. Het zijn vooralsnog maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het wintersportseizoen 2020/ 2021 toch gewoon doorgang kan vinden.

Hoe dat winterseizoen er precies uit gaat zien weten we nog niet. Je zult zien dat er juist nu een enorm pak sneeuw gaat vallen. Wat we wel weten is dat het hele Sauerland, inclusief Skiliftkarussell hard aan het werk is om, zodra de seinen op groen staan, als vanouds gasten te ontvangen. Hetzij met een kleine aanpassing hier en daar.

Aanpassingen die erop gericht zijn gasten zo ontspannen mogelijk verblijf te bieden. Aan de mondkapjes zijn we inmiddels gewend. En van de administratie en de uitvoering hoe vaak de lichtknopjes en de deurklinken worden ontsmet -gevangen in een hygiëneconcept- hebben gasten alleen gemak en geen last. Dat is onze afdeling, zeg maar.

Toeristik Winterberg, in Nederland bekend als het VVV, heeft samen met Netzpepper een mooi systeem ontwikkeld dat de identificatieplicht eenvoudiger maakt. Met de NAW-gegevens die we gebruiken voor het aangeven van de toeristenbelasting kan elke gast een digitale gastenkaart downloaden. Bezoek je de piste of een restaurant dan hoef je alleen de QR code vanaf je smartphone te scannen. De gegevens worden 4 weken bewaard en daarna vernietigd. Zodra de Skiliftkarussell weet waaraf en waaraan vind je die info op https://www.skiliftkarussell.de/nl/

Ook in Haus am Walde zijn de voorbereidingen toch in volle gang. Wim en Teun hebben een nieuwe heg rondom het parkeerterrein gezet en de aanbouw- de voormalige skiverleih- die we vorig jaar terug in eigen beheer kregen is weer aangepakt. Daar hebben we eigenhandig een fris tapijtje (120m²!) gelegd, de bedden zijn nieuw en de rieten stoelen hebben de brandstapel gelukkig niet overleefd. Het begint er weer op te lijken. Intussen wordt er druk geappt met alle kerstvakantiegasten; de meesten staan te popelen om te komen. Dat zien we zitten. Mark Rutte niet zo, maar die kent onze gasten, ons en onze poetsdrift niet. Dus dat leggen we voorzichtig naast ons neer. Net als het in Nederland geldende vuurwerkverbod, we zitten immers in Winterberg. Ik denk dat onze Friese gasten de stamtafel weer meebrengen. Dat geeft een biertje drinken onder het vuurpijlen afsteken toch extra cachet.

Al of niet een testplicht, vooraf skipassen reserveren en hoeveel sneeuw er valt blijft nog onduidelijk. Zodra we daar zicht op hebben slingeren we dat de ether in. Zeker is dat we gaan roeien……slalommen is misschien beter, met de skistokken die we hebben!