+31 6 518 352 47

Tsssssssssssssss

Tsssssssssssssss

Afgelopen weekend viel er een berg sneeuw in Winterberg. Daar hebben we zeker tot april plezier van! Het maakte op vrijdagmorgen dat de wegen in het stadje slecht begaanbaar waren. Tot twee keer toe vast tijdens het ritje dat een vlot retourtje van Haus am Walde naar der Stadt had moeten zijn.

Nu is Winterberg de plaats om nieuwe vrienden te maken. Die leer je, volgens het spreekwoord, in nood kennen. Dat klopt: Tsssssssssssssss nog aan toe.

De lange winkelstraat van Winterberg is deels eenrichtingsweg. Toen ik vanaf de bakker, langs de Kaufpark terug de winkelstraat in wilde, kwam mijn auto niet omhoog. Vanwege tegenliggers liet ik em terug zakken naar het eenrichtingsstukje. Zo stond ik niemand in de weg en lukte het misschien wel met ‘opnieuw aanhalen’. Niet dus. Slippend en al wilde de auto geen meter vooruit.  Na tien minuten kwam er een Duitse ‘heer’ met een sneeuwschep op me af. Blij dacht ik dat de redding nabij was.

Dat viel tegen. De man in kwestie vertelde me fijntjes dat ik met mijn auto op een stuk eenbaansweg stond. Dat mag niet. Ordnung muss sein. Heel dom, maar ik begon nog uit te leggen, hoe ik daar verzeild was geraakt. Had ie niks mee te maken. Met liefde had ik de man een klap verkocht met zijn eigen sneeuwschep. Maar dat  mag ook niet.

Niet meer rekenend op enige hulp van de inmiddels toekijkende omstanders, liet ik de auto helemaal terug zakken. Keurig in de gewenste rijrichting. Misschien mag dat wel. Daar is de sneeuwschepman nog over na aan het denken.

Halverwege de straat geprobeerd te draaien op een parkeerplaats: weer vast!. Maar hier stond een echte dame.  Een op leeftijd. Wederom met een sneeuwschep. ‘Wil je em lenen ?’, vroeg ze direct. Na driftig scheppen wilde de auto nog altijd niet voor- of achteruit. ‘Warte mal!’, riep de dame. En terwijl ik gas gaf werkte zij de wielen nog wat bij. Vervolgens plukte ze twee wandelaars van de stoep: ‘Even duwen’, instrueerde ze. Ik reed weer en durfde niet te stoppen om dat zo te houden. Dus: oudere dame voor de winkel van Menke: Harzlichen Dank! Ik hoop dat de sneeuwschepman op de hoek goed opgelet heeft. Tsssssssssssssss.