+31 6 518 352 47

Sneeuw!

Sneeuw!

We hadden al zo’n vermoeden. Winterberg lijkt, vroeger dan anders, klaar voor de winter. Sinds twee weken hebben de skiverhuurders hun borden al aan de straat staan. De horeca hutten op de pistes waren al druk met de bevoorrading en alle extra verlichting rond de Skiliftkarussell hangt!

Bij ons begint het ook te ‘kriebelen’. Het seizoen begint bijna. In de afgelopen weken moest er toch nog het een en ander gebeuren. Tegelijkertijd hangt er iets in de lucht: verwachting! Krijgen we veel sneeuw? Hoe lang duurt het seizoen? Zouden we weer leuke gasten krijgen? Welke anekdotes staan ons te beleven? En welke worden leuk om te verhalen bij de haard?

Het aantal mooie vertelsels groeit met elk jaar dat Haus am Walde wordt verhuurd. De leden van het personeelsuitje die ’s nachts vergeten waren de sleutel voor elkaar neer te leggen zijn inmiddels legendarisch. Al is het alleen maar omdat de akoestiek van de hal zich geweldig leent voor de climax van het verhaal: ‘Joehoeeee, kan iemand de voordeur open doen!’

We zullen zien. Inderdaad is de eerste sneeuw gevallen en de sneeuwkanonnen lijken permanent aan te staan. Vanaf volgende week komen de eerste wintergasten. We hebben er zin in!