+31 6 518 352 47

Het wordt wieder besser

Wanneer het winterseizoen echt begint blijft altijd weer een verrassing. Om de voorpret wat te vergroten een paar van de verbeteringen die de Skiliftkarussell heeft gerealiseerd. Belangrijkste lijkt me wel de aanschaf van een nieuw sneeuw-maak-systeem: 3 stuks all weather snowmakers van het Israelische IDE Technologies.

Komt nog bij dat een deel van de traditionele kanonnen vervangen zijn door energiezuinige en stillere varianten. Weet niet of die achter Haus am Walde komen te staan. Vind het subtiele gezoem van de installaties ‘s nachts overigens best  rustgevend, maar dat terzijde.

Een andere prettige verbetering is die van het vervangen van de Poppenberg sleeplift voor een stoeltjesexemplaar. Vanaf de Quickjet is de doorgang naar de Poppenberg ook nog eens verbreed, dus vanuit de lift kan je je beter verplaatsen denk ik. Ben er niet helemaal zeker van, want ben niet zo’n beelddenker. We gaan het zien.

Ook aan de langlaufers is gedacht: met een nieuwe bully kunnen de loipes nog beter gespoord worden. Voor het huren van langlaufmateriaal schijnt er een vernieuwd station te zijn. En ik heb horen vertellen dat de langlauf tunnel onder Schneewittchen door langer gemaakt is. De piste erboven wordt daarmee breder. Ook nog fijn: skipassen zijn nu echt online verkrijgbaar via www.skiliftkarussell.de

De logistieke verbeteringen voor het reizen naar Winterberg laten nog even op zich wachten. De compleet nieuwe A46 gaat in de herfst van 2019 pas open. www.wp.de/staedte/meschede-und-umland/a-46-bei-bestwig-ist-im-herbst-2019-befahrbar-id215598117.html  en eigenlijk wordt er overal wel aardig geklust. Hopen dat ze met de A3, A2 en A1 ook niet al te lang werk hebben.

Voor degenen onder u, die niet zo van veranderingen houden. Bij ons blijft het zoals het was. Oscar leeft nog. We hebben een goede reserve kachelhout aangelegd en de wijnvoorraad verkeert in optimale staat. Dus het wordt wieder besser en das Gute bleibt! Graag tot binnenkort!