+31 6 518 352 47

Goeie voorpret……..

Winterkriebels

De blaadjes vallen, de klok is verzet, de avonden worden langer. Zo leuk dat juist in de meest depressieve periode van het jaar voorbereidingen getroffen worden voor een paar dagen Winterberg. Dus die, in eerste instantie, ongezellige avonden zijn momenteel gevuld met gemütliche telefoontjes van oude bekenden die gelukkig ook dit jaar weer willen komen. Fijn dat er zich ook nieuwe gasten melden. Word ik altijd nieuwsgierig van. Al met al zo’n mengeling van blijde verwachting en voorpret. Alhoewel, ook knopen in m’n maag omdat de voorjaarsvakanties van het Noorden en Midden dit jaar samen vallen en alle stamgasten in die periode niet gaan passen. Soms besluiten mensen dan maar richting Oostenrijk te gaan of alleen dagje voorbij te komen.  In dat laatste geval verzachten we de wederzijdse pijn met koffie en parkeergelegenheid.

Benieuwd hoe de sneeuw zal zijn dit jaar. Oude Winterbergers zeggen dat je naar de hoeveelheid eikels aan de bomen en op de grond moet kijken. Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Julian. De jongeman achter  www.wetter-sauerland.de Een jonge en Duitse versie van Pelleboer, wiens voorspellingen behoorlijk nauwkeurig zijn. Aan het weer veranderen we in elk geval weinig, dus nemen we het maar zoals het komt. Kunnen we ons concentreren op waar we wel invloed op hebben.

De paar deuren die we nog geverfd willen hebben en het vervangen van de keukenkastjes bijvoorbeeld. Op tijd keycards bestellen bij Starjack is er nog zo eentje. Goeie tip voor wie de kaart van vorig jaar nog in z’n skijas heeft zitten; daar kan je dit jaar weer je passen op boeken. Verder hebben we gasten op de planning staan die wat specifieke voorzorgsmaatregelen vereisen: voor de komst van Pieter en z’n Zwitserse bergwachtauto hebben we bosbouwer Kai Brinkman gewaarschuwd. De spanbanden hebben we in huis. Voor Renate staat haar eigen Wedgwood klaar, speciaal voor Sebastiaan wordt de frituurpan meegesleept. De borrelglaasjes voor Gerdies’ eigengestookte schnaps spaarden we bij elkaar met supermarktzegels en de bijl hebben we vernieuwd, want als Bert komt wil hij vast en zeker hout hakken!

Eerst moet er in Nederland nog even hard gewerkt worden. Nog een paar Totaal uitgaven en een paar KerstSpecials te gaan. Maar uiteindelijk gaat het sneeuwen en gaat in december het winterseizoen van start. Tot die tijd is goede voorpret het halve plezier!