+31 6 518 352 47

cultuurgeiten

 

We kijken niet zoveel televisie. En hoewel ik de omroep- Max-gerechtigde-leeftijd nog niet bereikt heb, ben ik stiekem fan. Zij maken programma’s die je niet perse hoeft te volgen, als een keer een aflevering ziet, is het ook leuk. Vaak speciaal voor cultuurgeiten zoals wij. Vielen we pas toch bijna van onze stoel toen er een reportage voorbij kwam over het Sauerland. Slot Arolsen, de geboorteplaats van koningin Emma, ligt 50 minuten rijden van Haus am Walde. Een half uurtje verderop de Dillenburg. Het slot waar Willem van Oranje zijn jonge jaren doorbracht alvorens hij naar Spanje vertrok. Zoekend naar de bewuste aflevering (https://www.npo.nl/droomhuis-gezocht/28-06-2017/POW_03575770) kom ik nog meer leuks tegen. De druipsteengrotten van Atthöhle, de burcht van Altena. Tssss: er is gewoon een app! http://www.sauerland-wanderdoerfer.de/nl/Sauerland-app Wanneer je die download weet je alles. Kan je ook gewoon gaan wandelen zonder te verdwalen. Heel duidelijk. Parkeerplaats, route, ook als je niet zo’n kaartlezer bent kom je daar wel uit.

Handig ook voor fietsers. Al heb ik me pas laten vertellen dat die zo hun eigen kanalen hebben: Strava Cycling bijvoorbeeld. Winterberg ligt in de Bike Arena Sauerland. Met maar liefst 37 blauwe, rode en zwarte routes. Gezamenlijke lengte van meer dan 1400 kilometer. Onderdeel is bikepark Winterberg, met prachtige downhill trajecten. En als je wilt kun je hier met fiets en al met de skilift weer omhoog. Op Strava vind je ook nog eens verborgen routes.

Er gaat een wereld voor me open. Ik voel me een beetje een sukkel. Maar ach, genoeg te beleven om die gedachten eruit te laten waaien.