+31 6 518 352 47

Coronaproof……bereit…….of klaar!

Coronaproof, Coronabereit, Coronaklaar…….onze deuren zijn weer open!

Het zijn rare tijden, maar dat was je vast niet ontgaan. Afgelopen winterseizoen sloten we abrupt af. 13 maart gingen onze deuren dicht, het Sauerland ging ‘zu’. Bijna even onverwacht als de Coronasluiting kwam de mededeling van vorige week: Duitsland heet Nederlandse gasten weer welkom. Dus van harte welkom in het Sauerland en dus ook in Haus am Walde. Natuurlijk met de nodige Corona maatregelen.

Naast desinfectie- en hygiëne maatregelen zijn er ook een aantal andere restricties. Zo is een mondkapje bij winkelbezoek verplicht en mogen onze gasten per appartement uit niet meer dan twee verschillende huishoudens komen. Fijn is dat elk appartement beschikt over een woonkamer en eigen sanitaire voorzieningen. Dat maakt het door de Duitse overheid opgelegde protocol zeer goed uitvoerbaar en van Dettol hielden we toch al.

Ook fijn: veel lokale attracties en uitjes zijn vanaf aankomend weekend weer voor publiek geopend. En laten we daar nu net vanaf dit seizoen een hele leuke kortingskaart voor hanteren: de Sauerland Sommercard. Want het Sauerland is leuk, maar je moet er wel op uit. Met de Sauerland Sommercard geniet je van hoge kortingen en gratis entree op heel veel uitjes. En daar zitten ook gewoon de gerenommeerde zwembaden en attractieparken tussen. De kaart is een initiatief van het Winterbergse VVV en zit echt goed in elkaar. De lijst van gelegenheden die mee doen is lang. Check maar eens op https://nl.winterberg.de/service-contact/sauerland-sommercard/het-principe/

Natuurlijk zullen alle activiteiten die met deze kaart toegankelijk zijn gepaard gaan met de geldende Corona maatregelen. Daar moeten we de komende tijd aan wennen. Ik ben ervan overtuigd dat we daar met elkaar best een goede modus voor weten te vinden.

Afgelopen weekend hebben we de Winterbergse terrassen vast uitgeprobeerd: die zijn fijn. Het weer belooft lekker te worden dus laten we onze zegeningen maar tellen en buitengewoon waarderen wat er allemaal wel kan.  We zijn bereit, proof en klaar. Hoe precies? Dat staat op www.overnachteninwinterberg.nl